Tablou de performanta - 360 Feedback System


Am o echipa in subordine si imi cunosc foarte bine punctele forte. Dar cum ma vad si ce cred despre mine oamenii cu care lucrez? Ce aprecieaza managerul meu la mine si care sunt zonele de dezvoltare? Cum ma percep subordonatii?

Este foarte probabil sa iti fi pus aceste intrebari si sa iti doresti sa afli raspunsul cat mai sincer al celor cu care lucrezi. In rolul managerial, perceptia celorlalti, desi o poti cataloga intr-o prima faza ca fiind subiectiva si poti refuza sa o iei in calcul, este foarte importanta.

Din momentul in care iti asumi rolul de manager, performanta ta este direct influentata de modul in care lucrezi si interactionezi cu oamenii, de perceptia lor asupra calitatii actiunilor tale.

Un exercitiu de tipul 360 Feedback poate oferi contextul pentru ca oamenii sa isi exprime nestingherit si confidential punctul de vedere, iti ofera posibilitatea de a compara perceptiile celorlalti in functie si de postura pe care o au in raport cu tine (manager, subordonat, coleg sau colaborator) cu propria perspectiva asupra eficacitatii tale manageriale.

Vine intrebarea: "Dar de ce as lua eu in calcul parerile celorlalti? Stiu foarte bine ce fac si cat de bun sunt!!!".

Feedback-ul iti poate arata ca oricat de bine crezi ca te cunosti, alti oameni te pot percepe diferit, ceea ce poate sa insemne ca, indiferent de buna intentie cu care faci niste lucruri, rezultatul poate fi diferit si reactiile altele decat cele asteptate.

Astfel, evaluarea 360 Feedback iti poate dezvalui sau semnala:

  • - punctele tari de care nu erai constient si pe care tu nu le vezi la nivelul la care le percep ceilalti. Descopera-le si valorizeaza-le!
  • - zonele de dezvoltare ale anumitor competente pe care le vedeai la un nivel superior fata de perceptia celorlalti. Identifica- le si actioneaza!

Deasemenea iti poate confirma care sunt competentele in care perspectiva celorlalti coincide cu propria perceptie. Reflecteaza asupra modului in care actionezi in manifestarea respectivelor comportamente, pentru ca se pare ca reactia starnita este conform cu ceea ce iti doresti si tu sa obtii.

Rezultatele 360 Feedback nu impun schimbari ci doar semnaleaza o situatie de fapt. Decizia privind posibilele schimbari iti apartine in intregime, iar actiunile de dezvoltare pe care esti dispus sa le faci pentru a-ti creste performantele le poti planifica si controla direct.

Feedback-ul poate constitui o confirmare a propriei performante si eficacitati, dar si un punct de plecare pentru dezvoltarea ta viitoare sau a planurilor tale de cariera.

Instrumentul Aqua 360FeedbackSystem este aplicat online si se preteaza mai multor categorii de posturi (manageriale/non-manageriale). Este confidential, rapid si usor de aplicat.